Thursday, December 22, 2011

~eclipse + m&m~



huhu, saje je merepek , bese la org tak de kelas
wah!! byk cantik.. kelas mmg tak de, tp quiz ngn test melambak2..
ahahahaha.. hah, yang si
lynas ngn insulin tue pon lg 1 hal..

adoi, aku
hentam je wat lynas tue..i bukannnye pndai critic pon

so, type je la slagi boleh type..





oh ye...berbalik pada tajuk entry...
haa, la skrg nie ak ngah addict ngn
'eclipse'

huhu, nie semua salah an. sbb die la ak ter'addict'


My first eclipse


ahahahahahaha... nway mmg gule tue sdp.. mslhnye
harge die pon sedap.
5 hingget 50 sen.. adoi...
ak dah beli 5 dalam mase semingu..
haa, jahanam la duit blanje aku..


~stock baru saya~


dengan m&m nye lagi.. ayah aku ckp, sok aku khwin
kalau x masak. ckp kat an , beli m&m je. huahuahuahua....

~stock m&m saya~

m&m nie asal nye aku x brape suke.. tp sbb spupu aku..
hari2 makan..
make aku pon addicted..
jd nye aku mkn m&m nie dr
darjah 1, sampai la skrg..

huahuahua.. erm ak, mmg byk gak la
stok m&m...

huhu.. mu pon klu balik , die akn bg m&m
ade dak kelas ak tanye, x muak ke mkn m&m hari2..
hehehe
aku cakap x.. sbb aku suke...hahahahaha.

~ muke addicted~

so skrg aku kurang pada m&m tapi lebih pada eclipse..
wah, skrg nie aku dah ade 7 eclipsse...
7x5=35
... huaaaa.. kalau cam nie.. jahanam la duit ak...

ahahahahahahaha.... so anyone, plz la nsihat aku..
ahahaha tp kalau bab eclipse ngn m&m tak tau la nak ubah cam ne... hoho....





p/s: oh, saye dah ade fb.. tp itu hanye untuk psm.. so, not outside allowed melainkan my bsb friends and lectures...

Monday, December 19, 2011

## PSM ##



hai awak!!!

alhamdulillah hari tajuk PSM dah pon release,
berdebar la jugak aku tggu tajuk nie di keluarkan.. sbbnye aku tak sure aku dapat ke x sambung thesis aku yang dulu. mase awal2 minggu nie aku dengar kwn2 asyik cakap pasal interview2 untuk tajuk PSM.. pergh!! sumpah r, lg berdebar aku bile nama aku tak de lam senarai di interview.. huhu, ade yang kene interview
1 on 1,
then ade yang present untuk make sure dpt tajuk yang nak..

TAPI......

alhamdulillah, dan tersangat bersyukur sbb aku dapat tajuk yang aku nak
"aNtI-DiaBeTiC On aqUIlaRia sP." hmm, nampaknye mmg rezeki aku untuk sambung thesis yang lepas mase diploma dulu, mmg aku tak nak tajuk nie sbb aku nak tajuk AIDS tp sbb ms tue dah org amik, ku gagahkan jugak la amik tajuk diabetes nie..


Bile kene wat PSM nie, terkenang la ssh pyh dulu wat thesis hah, mmg sumpah r, melalak je keje aku,, SV aku (miss amy fazlina) huhu, sgt la strict dah tue leh la die lantik 2nd SV untuk aku (Dr. FatImah CoraZoN).... tajuk yang lepas
" Diabetes Mellitus Detection Via Clinical Methods"

*saya akan besar bile awak klik saya*

hmm.. mmg sgala suke duka la bile wat PSM.. mcm rase ade dengan sakit hati layan kehendak SV, pastue geram sample yang sentiase false... mesin yang sentiasa wat hal.. aku engat lg mesin tue slalu tulis "SAMPLE REJECTED" "SAMPLE IS FALSE" huh, nsb la mesin tue berat, kalau x, mmg aku baling kebawah.. tapi gembire bile dapat expected result... dan sgt sengsara untuk huraian discussion.. dan harus tenang untuk pk recommandation yang wajar.. buat exp. mmg enjoy dan x lah ssh, cume kene berhati2 dan sentiasa ikhlas dalam nak tunggu dapat result.. dan untuk ayat2 thesis tulis la ibarat korang nak bg pada orang yang istimewa untuk baca
thesis bukan sperti xciment2 yang bole di copy paste yang tukar ayat skadar sket2
atau segala macam yang kite sentiasa buat.. buat la ayat yang korang pham, dan boleh impress n atrract pembaca (SV PANEL) pastikan korang pham setiap ap yang korang tulis.. dan waktu nie la pembacaan jurnal harus la byk, sbb ia sgt byk membantu dalm pengolahan ayat...

hmm dulu2. dgn sv aku.. die slalu ckp cam nie " awak ingat sy cleaner ke nak bc ayat sampah awak nie" hah, ak ms tue ape lg.. mengeluarkan permate2 jernih... tahan sabar
pastue aku teruskn jugak dgn hntr kat die, bende pertama die check.. ink kat kertas...
kalau dakwat ko kembang, die pon dengan kembang tangan nak buang thesis tue.. SV aku mmg sgt cerewet k.. mmg ak pon penat layan die... ade gak 2 org member aku tukar SV ahahahahaha.. but alhamdulillah everything going smoothly.. aku berjaya siapkan thesis tue. dan ade yang berminat untuk ambil thesis tue.. tp aku x bagi, sbb Susah2 aku wat, ko nak amik . mmg tak la kan... hmm ...

so sampai sini je la karangan aku.. me kasih.
..

p/s: semoga kita semua berjaya dalam menjalankan "program" thesis ini...

Wednesday, December 14, 2011

PErGh!!!!!



aku hampir lupe yang aku ade blog.. huahuahua
maaf lah sbb dah lame tak update blog...
ntah la aku pun tak tau le ngape aku malas sgt sekarng... malas bebenor....
tapi sbnrnye jadi malas sbb mase bulan october ke november
sumpah bz gile ngan test..
korang bayangkan... bayangkan la weh!!!
kami ad 4 quiz str8 dalam mase seminggu...
hah tak gile kau...
immune+extraction+electronic QA&QC
hah, mule lah campur nota ...
soxhlet is immune response that response to capacitor n inductor to get tha qa qc plan.
(teror x aku campurkan nota aku)
ko tengok muke aku;???ade muke aku kesah??muahahaha
(hah, yang kat atas nie, mu tulis, si gemok yg gg die mcm emoticon bwh nie)
ok sambung balik...
hah, tue la cite aku bz dr smalam punye smalam2 sampai la ke hr nie...
hahaha... nie pon ngah oral arab...
si mu ngah tulis kad khwin, mai ain ngah wat extraction...
aku ngah update blog...
P/s: heheheheh bye sume,..ade ms nnt aku update...

Sunday, October 16, 2011

:::: eH!!eH!! EngKau ApEhAL:::::


Salam.

entry yang dah agak lame aku kongsi cume ketandusan waktu.. dulu ak penah buat entry yang se akan same ngan entry yang nie.. cume dulu buang bayi sekarang bunuh diri hmm.. ttg kerenah manusia yang semakin sukar untuk difahami.. antaranya

cerita 1 : aku rase dalam sebulan lepas, ade pasangan nie bunuh diri kerana cinta terhalang.. bunuh diri ngn minum racun.. mmg aku tak nafikan putus cinta tue mmg skit... cinta terhalang tue mmg tak terkira sedehnya, tapi adakah dengan bunuh diri dapat menyatukan cinta korang.. lain la kalu dah ikatan yang sah.. itu baru sehidup semati... nie baru bercinta, dan cinta dihalang dah amik keputusan cam tue.. dr ape yang aku bace.. perempuan tue 18thun dan laki tue 27tahun.. kalau laki tue aku maaf lagi sbb die dah 27 tahun hidup.. dah macam2 bende yang die rase. mungkin dah masuk u, dah amik ijazah.. tapi yang 18 tahun tue.. spm baru je habis.. u just miss the uni life, campus life.. miss berjauhan ngan keluarga rindu ngan keluarga... tapi setelah kau mati, yang kau tinggalkan adalah satu perkara yang memalukan..hmm..aku cite sket la, cam leh dorang bunuh diri.agak2 korang ade tak cite cam Romeo n Juliet

“yang perempuan g umah lelaki, dorang berdua minum racun serangga tue, pastue mereka kesakitan dan nazak dalam berpelukkan.. dan akhirnya perempuan itu mati dalam dakapan lelaki tue.. jiran datang membantu x dapat nak bantu hantar ke hospital sbb dorang dah rosakkan ejin kereta dorang...”

aku yang bace news tue pon fikir 100x, cam ne lah dorang bleh ada di luar kawalan...luar kotak otak untuk berfikir.. seperti kate mu, dekat sape lg kite nak mintak kalau bukan kat tuhan. . kite kene mintak dengan tuhan dulu baru mintak ngn org lain...well, benda dah jadi, moga jadi pengajaran untuk semua orang.. kalau nak mati tue biarlah dalam keadaan yang sempurna.. jujurnya aku pon x tau macam mane aku mati nnt, mungkin lg teruk dari mereka, tapi aku sangat berharap aku tidak meninggalkan aib untuk keluarga ku...

cerita 2: berita nie may be dalam minggu lepas.. sorang budak form 4 bunuh diri sbb pakwe nak break.. dan bunuh diri sbgai hadiah hari jadi pada laki tue.. wah!!!! mmg lautan api pon sanggup direnangi lah.. hahaha.. ayat sms diie bg kat pakwe die before die bunuh diri.. “happy birthday dear, i love you, and hope that u’ll happy to receive my body as birthday present” hah, klu korang dapat msg gini tak ke pelik dan mcm terkejut... hoho... adoi.. bak kate aufa... kau ape hal!!???tolong adik2 sekalian.. mase depan anda masih jauh... masih sgt2 jauh....

cerita 3: cite nie bukan cite bunuh diri tapi cite pasal pakwe bunuh makwe sbb makwenye tak nak melayan kehendak nafsunye... korang rase ptut tak kene tembak ngn senapang gajah dak laki tue.. adoi ai... dak laki tue patut rase bersyukur coz dak perempuan tue telah menyelamatkan 1 nyawa x berdosa, anak luar nikah.. ce kalu terlanjur, laki tu belum comfirm nak tanggung jawab.. huh!! dr ape yang aku tau, lepas die x puas ht ngn makwe die, die pengsan kan awek die, then rogol pastue bakar.. see betape murahnye nyawa skrg.. x dapt je bunuh.. lmbt je bunuh.. semua nak bunuh..ape ko ingat bunuh nyamuk ke ape..

ape pon yang kita buat engat la kedua ibu bapa kita.. ibu bapa yang besarkan kite, yang mengharap kan kite berjaya dan sentiasa mendoakan kita. tapi yang kite buat berfikiran cetek.. aku mmg akui aku tak baik orang nye.. sengal.. ske kene2kan orang.. bercinta sebelum kahwin... dan ada bab2 agama yang kurang dan terlepas pandang secara sengaja dan tidak.. aku tau mungkin aku tak layak untuk keluarkan entry macam nie, tapi setiap kali bace cerita2 cam nie.. buat aku mcm sgt marah...dan tanye.. KAU APE HAL BUAT CAM NIE.....hahahaha.... Alhamdulillah ak masih waras dan sedar akn kedudukan aku sbg seorang hamba.. dan buruk baik, aku berdoa supaya rakan2 ku dan orang yang ak kenal tak buat bende2 yang pelik nie... LINDUNGI KAMI YA ALLAH...

Saturday, October 15, 2011

softskill II





15 OCT 2011 - 16 OCT 2011

++BoReD++






Wednesday, October 12, 2011

JaNgAn BuaT Malu Aku!!!!!


ok fine, nie cite minggu lepas.. (semua cite yang dah lepas tak de yang skrg) hahahaha...jam menunjukan kol 3.. aku dah terlambat ke kelas QA nQC.. nie sume sbb game.. aku punye la berlari nak g kelas prof (nak chop tempat sebenanrnye) setiba di blok w.

Pensyarah (p): awak!!! knape lambat dtg kelas, ape masalah awak nie tak leh datang kelas awal... ape hal nie...

Aku; haa?

Pensyarah (p): jgn nak buat muke tak pham.. ramai plak tue yang x dtang.. nie semua yang buat saye marah...

Aku: puan saye bukan budak kelas puan.. saye mmg lmbt dtg kelas tapi bukan kelas puan.. kelas prof rossi... kelas dk14

Pensyarah (p): dah jalan skrang... (muke die merah sbb malu)

dan kedengaran lah dak2 kelas die tahan gelak sbb marah salah orang....

yang jadi mangsenye aku.. aku yang tak tau pape kene marah... eishh nasib la die tue pemberi ilmu.. klu tak mmg hayun2 tangan aku kat muke die.....sabar2(ayat aisyah)...grr!!! nak marah gak, sbb die salah marah orang......aku marah nie....even waktu tue aku dah macam nak melalak kuat2 kene marah...wakakakakakakakaka

Tuesday, October 11, 2011

JOm CITe2 Nak !?

salam,

wah.. aku rase for past two entry lebih kepada aku dan an.. maaf kot2 ade yang terjelus ke, skt ht ke.. hehehehehe ...

1st of all sory, sorry .. sbb lame dah lame tak update blog nie.. huhu.. ak sbnrnye ad byk bende nak cite tapi.. bese la kemalasan untuk menaip... hehehehe.. hmm , aku rase sem dah pon lebih 1bulan lebih bermula.. tapi ak tak komen ape pon kan.. kan... jom layan jap....

immune= hah, sir essam makky yang ajar... makenye bile sebut ttg makky.. yang kite dapat bayangkan ape die murid2.... ye betul pandai ank cikgu nie semua... KEPANJAGAN NOTA DIE... gile kau satu chapter 60-80 slide.. mmg kurus la klu bace n hafal....kurs x aku?????ahahahaha

biomaterial= hmm.. so far, Alhamdulillah, masih boleh cope dgn sub nie.. nak kate ssh tak la sgt.. but still understood lg la.. quiznye pom.. masih la boleh menjawab lg...

extraction=notanye ringkas.. yang penting adalah dengar penenrangn die tyme kelas.. tapi aku biasalah.. tyme die cakap.. aku pon cakap.. klu x pon, mate aku kelip2 ngan aku.. hahahahahaha

electronic= pergh!!!!!!mmg rejatan la aku blaja sub nie.. pham2 la aku bile kire2... mmg muke macam mintak penampar.. ahahaha.. ksian mek wa, kene lg ajar org mcm aku... aku mmg x ske math la.. klu bg aku soklan + - pon aku kompem ad salah.... ahahaha... dasyat x..

arab: owh aku harus praktikkanya.. supaya mudah untuk masa hadapan...

Monday, October 10, 2011

GraDuaTIoN DaY



KoRaNg KeNe LaYan GAmBaR LAgI



01.10.11
CONGRATULATIONS





Ok!! FInE, KaU MeMaNg GooD LooKiNg.. .




GuMmy BeaR + TeDdY BeaR




MeReKa Pon GraD Juge.. (mUs + FeNdI)




DioRang CaKap diorang GROUP XL....




MaSe DiNnEr GraDuaTes, ZenItH HoTel...



DaLam GelAs YanG aDe Air....


Ok. TuE je... ByE... ahahahahaha

Saturday, October 8, 2011

HaPPy 4tH FAAN ( FARRAH & KHAIRUL ANUAR)




happy 4th FAAN..





well, it supposed to be last night we celebrate it, but since that An have went back earlier
(07.10.11), so we decided t
o celebrate in Tuesday night (04/10/11)...

Well, I guess that is the most memorable day in our relationship..

jom layan gambar...


ROSES!!! for my 4th annivesary...

thnx to fendi n mus (dorang tau cite sebenar)


"A Doctor in The House"

dah lame dah nak beli buku sbb aku jumpa tun hr tue

and setelah bace buku dr en.Adam (my lecturer)

Dekat Cherating, thanx heart for writing sand..




me with my present from my heart..


lepas balik dari cherating..........





kami g trutti frutti...

ahahaha, kat sini, an sgt2 happy, amik mcm2 perisa yourgut...

tapi terdiam jap bile harganye 57.00 ahahahahaha...

sweet gile tyme nie

dan akhirnya kami makan di seri affa restraurants

tempat yang same seperti annuversary tahun lepas....

best makanan kat situ....


p/s: thanks for all sweet moments... =) heart, kejap.. dah ke belum...

hahahahahaha