Wednesday, December 29, 2010

Results!!!!

Hye,
so results has been released last monday, 27th Dec 2010..
alhamdulillah so fa so good,
even I did not get a dean list students,
but at least my results is still maintain (semakin menaik)
alhamdulillah.. alhamdulillah ... alhamdulillah
thanks to my parents, to all lecturers, and to all friends
who always stay beside me and support me...

Thanks.. oh ya not forgotten, to my loves one An
as well as gemok too..(mukarramah)
thanks for all advices...
love you so much....

ps:
1) cant wait for mukarramah coming back!!
2) i wrote full in english coz lynn said we must always speaks n wrote in english to improve...
3)this is a the last sem, he will stay beside me.. then after dat... im sure be ******

Friday, December 24, 2010

1st tyme!!


wah 1st tyme aku kene tag dgn ciklinbelogsepot
before nie ak tak pandai sgt n tak de pengalaman pon..
so, mari menjawab...soalan..

apekah benda paling penting dalam hidup korang?

bende ek?klu bende yng pling ak sayang..byk kot..
ahahaha.. but the most yang ak syg adlh
brg2 yang diberi oleh ayahanda ku..
baju, beg, phone, buku,dan pen yang ad name ak..
selain tue brg yang diberi oleh an dn gemok mu.. wahahaha

benda terakhir yang korang beli guna duit korang?

baru 5min td ak beli topup..wahahaha...
tak lah.. bende terakhir ak beli adalah jubah..
ak slalu berada diluar kawalan bile tgk jubah...klu ak ad RM1000,
ak hbs kan seribu2 tue dgn beli jubah..

dimanakah korang melangsungkan perkahwinan korang dan apekah temanye nanti?

wah, soalan!!!dasyat...kalu lynn kate buat kat umah..
mama saye plak kate buat di dewan..ahahaha
ma sy slalu ckap dgn sy .. klu la kamu khwin.. satu2nye anak perempuan
buat kat hotel pon ok.. teringat ayah aku ckp..
klu kamu khwin. buat 7hr 7 malam..
sanggup x bby?
=owh temanya.. insya allah side sy gold, dan side an silver...

adekah korang sedang bercinta sekarang?


eh! mcm terbalik je soklan nie.. patutnye soalan nie la dlu bru soalan yang atas tue..
ah tak pe jwb je la.. bercinta ke skrg??? jwpn x jujur, kami kwan je..
jwpn jujur.. hahahahaha..ye betul la tue..ngeh ngeh..

berapa lama korang akan mencintai kekasih korang..?

hingga akhir nanti, kau tetap jadi pujaan (TERIMA KASIH!!!) wahahaha..
insya allah ,skrg nie dah naik taraf sket lah bukan kekasih..huhu. selagi jdoh itu berpanjangan..ILYSM an!!

dimanakah korang jumpa kekasih korang?

FRIENDSTER!!
tapi tmpat pertama jumpa selepas 6 bulan kenal
adalah MELAKA

novel/buku/majalah terakhir dibeli??

novel: no body came
buku: aku terima nikahnya, bercinta sampai syurga & La tahzan gadisku
Majalah takde la.. mls nak beli.. sbb 3 buku diatas msh belum hbs dibaca

apekah name penuh korang?

wah.. dah tanye byk2 soalan , baru teringat nak tanye nama aku ye...
nama saya.. wahahaha.. eh tak tue cara ak gelak..
name saya Farrah

antara mak dan ayah mana korg lebih mesra?

dedua.. sbb dgn mama bleh borak2 pjg,
dgn ayah blh mintak ap je.. hehehe.. jahat disitu
tp ak lebih manje kat ayah aku,
kerana die je yang rajin layan ap yang ak nak...

namakan org yang betol2 korg nk jumpa dlm hidup korang?

orang yang ganggu ak dalam mail..yg duk kate die lebh berhak dpat an
hahaha.. brani ke nak jumpe aku??
jom jumpe kat block w..eh jauh sgt.. meh dtg bilik..
c5-408

adekah korang basuh baju sendiri??

tak... kecuali tettttttttttttttttttttttttttttttttttt.... tue mmg kene basuh la kan..
klu kat umah, mesin le cuci.. klu kat UMP, ak adlah penghantar dobi yang tegar...
walaupun en. an kate, cuci la yang, asyik berdobi je...
=)

dimanakah tempat yang korang betol2 nak g?

rumah kami sendri..hehe, hr tue ushar2 rumah ngn an..
weeheee.. ad rezeki, ad duit.. n lepas khwin
baru la leh g umah tue.. kat mane itu rahsia la.. buat nye lepas khwin
an g abu dhabi.. rumah tue tinggal kenangan...wahahah

pilih salah satu peluk/cium??

aku pilih ( / )... ahahaha. .merbahaya soalan nie.. bleh timbul kontrevesi..
tak baik.., kite spatutnye kurangkan kontrevesi dan tingkatkan prestasi.
hahaha.. ayat melodi disitu..

beritahu 3 benda tentang org yang bagi tag..

uish.. klu nak cite pasal lynn.. besok pon tak hbs.. tp die

1) pandai sbb dak dekan, sem ni pon comfirm tue
2) kwn dgn jane & anne (jannah ngn aisyah)
3) ske tgk die bertudung.. ad style!!


5 benda yang paling disayangi dlm hidup anda

1) cincin yang berada di jari sekarang
2) lappy aku yang kurus nie
3) buku yang en an bg sy smasa anyvesry kami
4) beg2 yang aku ad.
5) pen yang diberi oleh ayah

lagu yang paling anda suka dengar

uih!! bnyak kot..tp currently sy suke dgr lagu yang terindah
(lagu yang sdg berkumandang d blog nie)
bermakne lagu nie..

bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?

06.07.88 lawa tue birthday date aku.. wahahahaha.. last celebrate kat windmill
dgn An.. jauh gile jalan kaki nak smapai kat kdai nie

5 rakan blogger yang korang nak tag

1) En.Mohd. Khairul Anuar
2) Cik Mukarramah
3) Cik tieah
4) Cik Biela
5) Semua follower sy ...

sila jawab ye...jwb jgn tak jwb...x de copy paste...hahahahah



Thursday, December 23, 2010

Kasihnya Ibu

salam.

fuh fuh .. blog ak nie habuk gile... dasyat...hehehe.. mintak maaf ye..kemalasan yng sgt tinggi..
semalam ak baru je balik dr rumah mukarramah gemok!!!alhamdulillah, she getting far & far better..pelbagai cerita dkongsi( tido 3-4 pg)hahaha...yang puas ht, yang x puas, hbs sudah di luah..dan ak spt biasa ak slalu aje mengenakan die tak sudah2..yang best nye.. cik timah (mak mu) pon pndai kenekan die..jijah la, adi la..sms la, sape tipon la.. hehehe

hari terakhir aku dirumah mu..kami memasak..(spjg ak dtg kami mkn,luar je)
tgh2 tggu mu potong bwng nak mask ns grg, kami tgk wanita hr ini dgn tajuk "Buang Emak"
before nie klu cite tue, ak jrg tgk.. tp sbb tajuk tue mnrik ak dgn mu pon tgk la..

Terasa sedih mendengar ceritanye, terluka hati ak sbg seorang anak mlht dtv ad 3 org ibu yang dtg mencerita kisah mereka. menceritakan kisah duka mereka, cerita duka ttg layanan ank & menantu pd mereka.. Kisah ibu A & ibu B tidak lah ak begitu terasa, tp kisah ibu C yg begitu sedih dan mengentarkan jiwa ku pabila mendengar doanya...

IBU C : "Mck pernah dipukul dgn anak mck yang mck kandungkan sendri. terdiam membisu bile mengenangkan ap yang dah dibuat ke atas diri mck.. tp alhamdulillah, mck rs bahagia disini(Rumah al-ehsan) tng sungguh ht mck.. buat anak2 yang melihat mck di tv skrg, pergilah sejauh mana yang kamu inginkan, pergila merebut cita2 mu tanpa doa dari mak, kamu tak perlu ambil tahu lg ap yang mak lakukan, tak perlutahu mak hidup atau mati, kerana dalam ht ibu, kamu juga sudah tidak ada"

ak & mu saling berpandangan bile terdengar doa itu
wajahnye Ibu C yang yakin akn doanya dan menunjukan betapa dia tidak lg memerlukan seorang insan bergelar anak..padanya mereka sudah tidak wujud... cerita "Buang Emak" dteruskan lagi dgn sebuah cerita yang berlaku dpn mata pengurus Rumah al-ehsan

Kata pengurus:
Pengalaman yang tak pernah saya lupe, bile ad seorang anak melawat ibunya, kemudian ibunya merayu supaya anak itu membwa dia pulang.. seminggu pon x pe lah..lalu si anak berkata, "ibu blh ikut dgn syarat ibu bwk beras untuk nasi ibu sendiri, sy tak de ms nak tanggung ibu" si ibu terus berlari ke bilik, bungkus pkaian dgn menggunakan kain batik.. bile diruang tamu, die melihat anaknye yang berlalu pergi, die kejar dan menangis sekuat ht bile anaknye terus memecut laju.. dan beras tue sampai skrg tidak d sentuh mck itu sbb takut2 anaknye dtg ambil die semula...

Mmg betul kate orang Kasihnya ibu itu dibawa smpai mati, kasihnya ibu sampai ke syurga, namun ad kesabaran ibu ada hadnya, kasih syg ibu ad tahapnya.. jujurnya doa IBU C mmg buat ak sgt mengentarkan jiwa ku...andaila ak anaknye yang melihat dan mendengar doa itu.. walau beribu kali ak menyesali, dosa ak sbg seorang anak sudah tidak lg di ampunkan..

Buat pembaca blog ku..tak kira lah berapa tggi pon ilmu yang kita ada, betapa besarnye pangkat kita, jgn la sesekali kite lukai hati ibu yang melahirkan kita..jgn kita lupa akan jasanya..dan buat peringatan diriku dan yang lain sentiasalah kita memperbaiki diri mjd anak soleh/solehah .. amin...


Saturday, December 11, 2010

ILY & IMUSM

semalan kan an naik gunung.. xtau gunung ape...
klu dah kate gunung.. mane ad line..
=(... sy msg pon x delivered..

i wonder what his doing now?
Have he ate?
jgn die wat bende pelik2 dah la..? ( he like trying sumthing)

bby, balik la cepattttttttttttttttttttt.....

Friday, December 10, 2010

OpsSSssss...




:::::::: results release today::::::::
~~~~wish me luck~~~~

Sunday, November 21, 2010

eh! SalAh La Wei...

salam... ehehehe
bese le kan, cuti skolah dah mule.. jd byk la jemputan khwin..
mak ayah ak pon tak terkceuali menerima jemputan... so smalam ayah ak ad due jemputan... yang best nye, kami pegi 3 umah... pelik tak...
ok, dimulekan dgn bismillah..eh silap.... di mule kan dgn amik aufa kat rumah...(die nak ekut) hah, jgn tak tau, aufa nak ekut sbb nak pau beli gelang... so, die kan permata kat umah nie, sblum g umah khwin, ayh aku pon beli la gelang tue tok die... due plak tue (high demand k!)
then, sampai la kami di rumah yang pertama... pumpang..pumpang.. salam org sne sni.. amik mknan,, mkn2, jln2 ngn aufa.. jln2 ngn aufa tgk kampung sukatie je pnggl angsa tue itik... hahaha...

ok skrg nak greak g umah no2... umah no2 nie sptutnye ak tggu pck aku tapi sbb ayh aku nak cepat.. kami gerak la dulu.. cr punye cri.. punye cari... belok sane sni, u tutun sane sini tadaaaaaaaaa... dah jumpe.. cume pelik je.. haish.. kenape rumah nie 8 pengantin.. dlm kad jemputan 4 pengantin..(bebel ayah aku)

ak diam je.. layan aufa yang sebuk nak pretty 24 jam tue.. ak pon ekut je la..slame dlm hidup aku, 1st time tgok kahwin ramai2... dlm ms yang same, family ak tggu pck ak ngn nenek ak... tggu2 x dtg2.. tggu2 tak dtg.. ayah aku kol pck aku.... pck ak ckp die dah sampai kat rumah org hwin.. die cr2 ayah aku... bile die ckp cam tue... aku pndang mak ayah aku, mak ayah aku pndng dewan..aufa pandang pengantin.... ahahahahaha KAMI SALAH DATANG JEMPUTAN KAHWIN........ amik kau... ak ngah minum, ayah aku ngah makan... berhenti terus.... kami pon belah dr situ dgn gelak tawa....

p/s: actualy ad gmbr.. tp x dpt nak upload.. sbb net sengal.. hehehe.. kenangan salah umah mmg ak x kan lupe.... ahahaha

Tuesday, November 16, 2010

Home SweeT Home


oH My LoveLy...
oh mY loVE.. My HoMe.. The HeAven Of HaPPiNEss...
Bye UmP.. Bye FinaL eXaM... bYe C5...

Cee YoU NeXt YeaR

Saturday, November 13, 2010

~Sedang Bersabar~

Kata orang memiliki sifat sabar itu adalah sifat terpuji
Kata orang marah itu ibarat sifat sang penghasut
Kata orang diberi ganjaran pabila sentiasa bersabar
Kata orang kita sering tersilap langkah pabila marah
Kata orang bersabar lah selagi termampu
Seperti kata ' Sabar itu separuh dari IMAN'

Tapi kata orang juga sabar itu ada hadnya, ada tahapnya dan ada tempatnya
Dan aku hampir kehabisan untuk pertahankan sifat sabar itu
Selagi aku termampu untuk bertahan, alhamdulillah pada kalian
Tapi bila aku mula mengikut kehendak hati ku, berhati2 la kalian

p/s: saye sdg sgt marah pada mereka yang 'GEMBIRA' melihat kegembiraan sy!

Friday, November 12, 2010

~3 Sudah~

ouh.. mintak maaf sbb jarang2, skali update blog..
kemalasan untuk melembutkan jari untuk menaip crita2 yang ingin di kongsi...
bukan sbb test atau pon final (dah final ok!).. tapi sbb lebih cenderung memendam perasaan dan mendiamkan dr.... huhu...

alhamdulillah, selesai sudah 3 paper untuk minggu nie.. akan ku rungkaikan satu persatu paper, skali dgn lecturer2 nye.. ahahaha... sadis tol....

Management: alhamdulillah... untuk part essay ia terlalu membantu... cume part objective tue, ada keliru dan sengal sket... ehehehe... Lecturer yang mengajar aku, adalah en. hamzah zainuddin.. orang nye sgt la lembut dan baik skali hatinye.. even ada plajar yang x dtg kelas (aku la tue). tak dtg tutorial (aku jugak) namun, attandence penuh sj.. ahahaha... bile test.. jgn kate open book.. open lappy pon x de mslh bg nya.. janji penuhkan jwpn.. ehehehehe....dan final pule.. dgn rela hati member sub2 topic yang masuk, atau sng ak kate kan soalan final????ehehehehe... me kaseh sir...semoga kebaikkan sir dibalas dgn rahmat tuhan... amin....

Ethnic Relationship: ahahaha... korg dpt byg x, bce note dan lecturer dlm bahasa melayu ... tetibe soalan english.... teringat aku soalan no2.. what is a race? terdetik ht aku seketika.. bile plak ak blaja race(perlumbaan) dlm ER nie... ahahaha.. bile tgk jwpn.. rupenye race adalh ras.. haa, amik kau!!men ekt je ht... akhirnye.. jahanam... ahahahaha...but, msh lg alhamdulillah, sbb essay pon membantu.. objective,.. ad gak yang aku ckp.. haaa? ap nie, ad ke ak bce?.. ahahahahha..... ap pon, me kaseh untuk Pn. Munira, beliau pon sgt baik orgnye.. sentiasa bantu student dan sikap tolerensi nye dgn student, membutkan aku kagum dgn nye,... =) moga allah juga membalas nye dgn kebaikkan...

Genetic: tetttttttttttttttt.... tp alhamdulillah..=) cume yang hardy Weinberg law tue... ada sengal sket... sbb tercambur dgn J.FARRAH law... wakakaka...but overall, alhamdulillah... cume soklan pn sue.. pasal x-chromosome.. n maleness 'Y' tue.. ak mmg tak bce... haa.. padan muke ak... subject nie ad 3 org lecturer ngajar.. kate org.. len org, len ragamnye.. ehehehe... tp mereke2 sgt best krane, memberi ilmu yg memanfaatkan sy...(hiperbola distu..)... ap pon, thanx sbb sudi melayani kami.. especially.. tyme2 final.. inbox dan bilik mereke di penuhi pertanyaan.. ap hint final dan ap soalan nye.. bab yang perlu di tumpukan... kuang2...

well.. itu sje skadar ringkasan.. untuk BAC n MICROBE.. ak juga mengharap yang terbaik... Insya allah... utuk paper sterusnye insya allah juga akan di update...=)

Ya allah, kau mudahkan lah segala urusan kami rakan2 bsb dalam peperiksaan akhir ini , berkati dan rahmati lah apa yang kami pelajari selama ini, sungguhpun ketika kami belajar ad yang kami leka dan terlepas pandang.. amin.....l

Friday, November 5, 2010

eXAM!!!!

Haa.. amik kau... hari nie hbs exam besok raye.. best x????

Gud luck kwn2 ku syg

Klik2 Anyversary

Salam,

sbrnye lame dah nak upload gmbr nie..

juz sbb kemalasan nak upload blog.. n update gambar..

oh ye, nie anyversry kami yang lepas,(tarikh nye.. ado i..)

Alhamdulillah dgn percapaian stakat nie..

Alhamdulillah dgn nikmat yang telah diberi..

walupun kadang2 bergaduh tak engat dunia..

ego setinggi gunung , tapi Alhamdulillah kami msh lg bersama...

Alhamdulillah... tu je yang mampu ak ckp...

er, kami akn kahwin tahun depan.. (caye x) ahahahaha...

insya allah kalau ad rezeki kan bby?...=)



~On da way, having our dinner~


~Having dinner at Sri Affa Restaurants~


p/s:

1) sje je upload gmbr.. hehehe, pada2 yng sakit mate, sehatiiiiiiiii terbakarrrrrrrrrrr tgk gmbr nie.. harap bersabar.. =P.. aku tunggu ye mail2 yang tak puas ht spt sblum nie... ak cabar la , tulis comment kat sni.. =)

2) to u that lady, aku tak kesah pon ko bg mail ke ap ke.. ade aku kesah? ko jelus kan? kan? ahahahaha..

ouh, FinaL ke?


Waaaa... ak dah nak final dah... lg due hari je...

huh, diam x diam kejap dah hbs semester 3...

cepat sungguh mase berlalu.. tau2, je nak xm dah

buat rakan2 bsb:

mohon maaf atas sgala kekasaran bhs,

tergurau lebih2 ke, ternaik angen ke..

hehehe.. mohon maaf atas sgala yang telah sy lakukan.

semoga ap sje yang kite buat sem nie di

rahmati dan di diberkati...

Jom ushar2 kenangan sem nie... Check this out ....

ouch!! nie PRINCE kelas bsb!

Nie adik2 lelaki kelas saye... mereke yg sgt ensom (yeke?)




sungguh cantik la mate ct < > Zam dgn perasan nye...=)



Mereka yang ayu< >Mekwa saye yang busyuk



Mek wa, Tieah, Mai ling2, saye, Hajar

p/s: net sdg sgt sengal,mmg nak upload byk gmbr2 kite.. tp net sgt sengal, insya allah ad mse, aku upload lg k! sayang korang

Sunday, October 24, 2010

~ industrial visit~

salam

khamis yang lepas ak dan rakan2 bsb skali lg di beri peluang untuk menghadiri program industrial visit.. tmpat pertama yakult.. kedua MPOB (Malaysia Palm Oil Berhad).. ringkasannya, boleh lah.. byk blaja kat mpob(even ngantuk dan menikmati air cond yg ada).. untuk yakult, itu adalah lawatan kedua aku slepas unisel... yang hampehnye.. BAS UMP ROSAK!!!!well. ap yang menarik adalah.. aku jumpe MU... er, maksud aku Mukarramah...

dah 4 bulan x jumpe gemok tue.. kali terakhir aku jumpe die, adalh ketika die terbaring sakit, akibat kemalangan.. tapi kali nie bile aku jumpe die.. die sperti dulu.. byk gile ckp.. non stop.. die sempat membebel kat aku... ahahahahaha... waktu dapat tau g yakult, ak msg mu.. ak pasti mu jugak nak jumpe adik2 yang lain( clasmate)... sgala jadual perjalanan dah aku beritahu.., hbs je briefing kat yakult.. ak turun dgn semngt jumpe die tnpe pk org lain... terubat sudah sgala rindu aku.. terlerai sudah rajuk marah ak padanye..
mase ak jumpe mu:

1)g jj naik altis x nek bas ump (lupe diri disitu) 2)gemok blnje sy mcd dan tak lupe bli tissue 3)die tggu sy nek bas baru die balik...

erm.. mmg aku sgt gembira berjumpa dgn mu.. tp dlm ms yang same..
ak sgt sdh melihat die berjalan.. sungguh pun doctor tak pasti sama ada itu smntara atau slamanya.. ak sgt sdeh krana die tidak seperti dulu yang ak biasa berlari2 ke kelas.. lumbe jalan sape smpi dulu g kelas... sedeh sbb stiap kali berjalan die harus ku pimpun.. kdg2 die mengah sbb byk bjalan... ya allah, aku mohon agar kau mudahkan lah perjalanannya...=(

sorry.. ak tak mampu nak tulis bile engat mu hari tue... =(

Wednesday, October 20, 2010

~AL FATIHAH ~

Salam...

untuk pertamanya al-fatihah buat maktok (nenek) an yang kembali ke rahmatullah pagi td jam 6..malam td (selasa), ak ke libary untuk study, dalam mase menemani rumate ku yang ingin memulang buku.. selesai urusan di library ak kebetulan terjumpa an.. hmm.. mlm tue agak berbeza sdikit, slalunye die akn teman ak sampai ke kk3 baru lah pulang ke kk4.. ak pon tnpa byk berkata mengikut apa saja kata nya.. bukan tak mahu membantah, tapi aku juga penat,, dalm otak nak tidor je...

sampai je blik...

kami msg2 sperti biasa.. an tak sperti malam2 yang len, byk bercerita dan mengenakan aku sprti biasa.. tgh2 msg aku tertdor.. kebiasaannye an biarkan je ak klu ak tertido.. sampai la ak terjaga ak cakap ak nak study.. then die pula ingin tidur.... ak pon letak talifon, dan terus ke toilet, untuk amik wudhu sblum mulakan pembacaan BAC yang tak hbs td....

dari separation & centrifugation, ke Electrophoresis & advanced electrophoresis.. ak akhir blaja pg dgn blaja mengira RCF & K factor.. slesai blaja jam 5.45.. trasa ingin lelap mata, smntara tggu subuh.. dalam 6.30.. talifon ak berbunyi.. 'semenjak kau hadir dalam hidupku'..(nada talifon yang telah khaskan untuk an ).. di sebabkan ngantok. ak biarkan saja.. sampai la pukul 7pg.. ak kol die.. slalunya kalau kol pg, dia akn selsema tp berbza pg td.. terdengar jlas suaranya sedih, dgn nada sayup die berkata... "baby, maktok dah tak de..maktok dah pergi pg td" aku terkesima..terdiam...nak ak pujuk, ini bukn la bnda bese yang bisa ak umpan dgn coklat atau lawak sengal ak.. ak letak talifon.. terdiam terus terdiam...

saat tue,

teringat kembali kata arwah.. die ingin sekali bertemu calon bakal menantu cucunya.. yang slalu an ceritakan.. berulang kali die mintak an supaya ak ngan dia boleh bertemu. Ak dan an berjanji kalau ad masa lapang di ump.. kami akn melawat bersama... tapi, aku dan an hanya sempat merancang... Allah dah pon ambil maktok kembali.. ak menangis kerana, die tak pernah diberi peluang untuk bertemu ak, sprti yang d inginkan... Al-fatihah.. =(

Sunday, October 10, 2010

Happy Anniversary Hubby

happy sweet anniversary.. 3rd anniversary after a years being a friend in Friendster.. tak ada ap yang saye boleh bagi melainkan doa untuk kita disatukan seperti yang di impikan.. i love you.. n 4 ever you.. thanx for being sumone in my life.. =)


Monday, October 4, 2010

Dia Bukan IBUKu

salam...
well, mintak maaf atas tajuk yang agak DASYAT di situ
hurm, im pretty sure dat klu ape yang ak nak share nie korang pon akan berkata begitu
maksud 'dia bukan ibuku' ak tak tujukan langsung pada mama saye...sbb mama sy baik dan syg kat ank die yang sengal nie... weehaaaaaa...

back to story

erm, aku rase berita nie last week.. maybe isnin ke slase gitu...
klu la korg msg ingat kisah arwah safiya humaira yang didera dgn kjam oelh kekasih mak die
tak ingat? Korang leh la klik kat sini....

alhamdulillah stlah pembunuhnye adoi lebih sng ak panggil MANGKUK tue kene tangkap...
perbicaraan pon dijlnkan... so, die bwk teksikan, jd x de duit nak byr peguam,,pegi dgn muke x bslh...tunduk2 dpn kemera.. time buat tak lah rase malu.. dah buat.. wat muke cam haram...

mase ak dgr berita kat cafe.. pembunuh safiyahumaira ke tali gntung.. ak senyum dn ckp yesh!!pdn muke.. tetiba ad sorg tgur ak..

die: awk x de prasaan ke ble dgr org nk mati ke tali gantung ksian die...
aku: dgn slmbe jwb, klu ko ahli family dak tue, ko rs adil ke x die dpt hukumn cm tue.. tntunye adil,, sbb hutang nywa byr nywa...klu ak jd hakim.. ak jth hukum suh die buat bnda yng sme cam ne die buat kat arwah.. amacam??ad beran x? mesti mangkuk tue x nk kn... mcm pmbunuh dato sosilawati tue.. hbs2 pon die kene hukum gntung mndatori.. cube kalau hakim jth hukum, buat same macam die buatkt arwah... rs2 ko die plh yng mane?
die: senyap x terkate...
aku: x salah nak ksian kan org.. tp ko knatgk gak salah ap die buat.. jgn sbb jth hukum mati ohh kesiannye...

ak blah je lepas tue, sbb bg ak hakim adili org teraniya dgn bgus skali..tapi yng buat ak mrh..MAK safiya keluarkan statement...

'hukuman mahkamah tak adil,tak patut die jthkn hukamn seperti nie, sy tau die tak bersalah, die begitu sygkn anak sy.. sy akn tuntut bela dan rayuan kpd hakim'

pndapat korang???

agak2lah klu syg kekasih pon..klu takat anak ko patah2.. x pon lebam ke.. leh la kate tak sngja.. nie meninggal terus.. dan saksi kate, die buat kdaan die sedar dan waras.. ak harap sgt, mak die pon di jthkan hukum setimpal sbb bersekedudukan dgn kekasihnye,, kemudian dgn xde prasaan nk bela laki yang jd pmbunuh pada anak die.. dgn menangis sekuat hati n peluk lepas luah mahkamah n ckp.. biar sy yang mati awak x bslh... ALLAHUAKBAR... ms ank tue mati x plk die mngis smbil ckp.. biar mama yng mati n kene dera cam tue... dlm ms yng sma media tnye kat atuk arwah ttg kptsn mahkamah.. sye berpuas ht dgn kptsn mahkamah.. kematian cucu sy terbela...

jujurnye, ak menistiskn air mata ble bc berita nie.. bkn sbb mngkuk tue kene hukum mati.. tp sbb sdh tgk arwah tue, x menikmati zaman kanak2nye, x merasa ksh syg seorang ayah..nk harap kasih ayah 'tiri', hmm,, die mati sbb org tue.. dn nk harap mak syg die.. kematian die pon mak die x sdh mcm hukumn yng d jth kan....even die bukn adik ak atau sape2 ngn ak.. tp ak sgt kcewa tgk mak die bg statemnt cam tue... dunia oh dunia

p/s: aku amat bersyukur kerana ak di kurniakan ibu bapa yang begitu menyayangi aku,, syukur alhamdulillah....
buat mu adik safiyah, berbahagia lah dikau disyurga, menjadi bidadari yangbersinar.. alfatihah...

lamenye



ak aih.. lamenye aku tak update blog..
mintak maaf ye..
minggu lepas nak kate bz, tak de la sgt..
nak kate tak bz plak.. keje sentiasa je ade...
erm, minggu lepas actually byk gak ak nak cite..
tapi di sebab kan malas nak type. dan net macam haram
so ak biarkan saje blog nie berhabuk dimakan anai2..

well.. next after dis, ak ade 3 cite

1) umah terbuka
2) Kes pembunuhan adik safiyah humaira
3) anak gadis lari umah sbb ekut kekasih...

tggu ye....

Monday, September 27, 2010

SoRry




>>ShaLL Be UpDaTed SooN<<

Tuesday, September 21, 2010

aLaHai...

hai...

semalam saye dapt lecturer yang baru untuk academic writing punye subject
hehehee
name lecturer baru saye, Mr Andrew Tse.. dari hongkong k..
ahahaha.. die sgt la lwak orang nye.

kenape?

dsbbkan die kurang fasih Bhs Melayu
jadi, kami semua kene reke satu name inglish u know..
hahaha ak letak name freaky(amik name blog aku)
hahaha, klakar sbb msg2 tukar name.. cthnye...

mai=melly
marina=mary
salwa=sally
jannah=jane
lynn=lane
asiyah=anne
jj= leo...

ahahahaha.. yang kedua yang klakar...
rules terbaru dlm kelas.. yang before2 nie biasa lah
no eating. no listing music, no shouting... terbaru... NO KISSING IN THE CLASS
ahahaha.. aku jannah lynn gelak tanpe memikirkan kdaan skeliling
adoi, wat hal ke ap, kissing dalm kelas..
so2 di penuhi jambangan2 bunga dari kumpulan bee...
cam ne la plak nak kissng2..

yang ketiga...

sir : i, knew that all of you (muslim only) are not allowed to eat pork...
but can all of you help me...
kami: yes what sir...
sir: Whree can i find pork in this place.. called gambeng( gambang la tue..)
kami: ahahahahahahahahahahahahaha
Kelvin.. sir know.. its only 5 minute from here.. later on i'll tell you...

bg aku sgt kesian.. maklum lah die dah biasa dgn mkn bnda2 tue.. ble susah dpt.. tak ke sedeh dan kecewa... cam kite gak, g luar ngara nak cari mknan halal.. tak ke haru kalau tak tau.. ahahahaha...

Monday, September 20, 2010

WHat In ThE WoRlD... Al-Fatihah



salam,


well, ape yang aku update nie, bukan lah issue yang baru
issue menjadi topic hangat di dada2 akhbar, media, internet dan 1 Malaysia.
ttg betape tragisnye kematian datuk sosilawati lawiya dan 3 rakannya yang lain..



mase aku dgr berita ttg kehilangan ke-empat2 arwah, ak sangka kan mungkin mereka ke luar negara atas urusan kerja.. tapi sangkaanku jauh tersasar2.. kesemua mangsa dibunuh, dibakar dan abunya dibuang di sungai.. Allah!! kalau itu yang DIA tetapkan, maka terjadilah perkara tu.. aku mahupon sesiapa sahaja pasti mengutuk sekeras2 nye atas ape yang berlaku..

di sbbkan suspek 'DATUK' (dia beli k gelaran tue dgn harga 180,000) adalah seorang peguam, maka nye.. bijak lah die mengamal kan teori ' NO BODY NO MURDER'.. tapi tue la, sebijak2 die, akhirnye ke lokap jua.. currently ak mengikuti berita ttg pembunuhan nie, suspek ni aku tak tau ah manusia ke ap.. die tue.. ade ad beruang.. ade anjing yang boleh mkan org16 ekor k.. dan dari berita buletin utama yang ak dengar, suspek pernah humban sorang kat dalam kandang beruang dan sorg lg kat anjing yang ganas tue.. dah mati baru bakar dan buang abu... huh.. dasyat x? mmg aku tak de kene mengena ngan ke semua mangsa, tp atas dasar seorang insan.. bende nie tak boleh langsung di terima akal... kalah kan kes mona fendi ( die yang potong org 16 bhgian).

aku pasti kesemua ahli keluarga mangsa yang mati dibunuh,
masih dalam keadaan trauma, sedey, dan seperti tidak percaya dan tidak mahu menerima ape yang berlaku. siapa yang mampu trima kejadian seumpama ini berlaku pada insan yang mereka syg.. insan yang bergelar seorang ibu, seorang ayah, seorang anak.. betullah kate orang, ap yang berlaku ada hikmahnye... salah satu hikmahnya antara yang aku dengar dalam astro awani, Kamal Affendi Hashim cakap, "Datuk sosilawati adalh seorang yang baik dan mudah membantu semua orang, spjg hayatnya sehinggakan selepas kematian arwah, arwah masih berbakti, dimana die telah menyebab semua mangsa yang suspek bunuh terbongkar"

Tahniah pada PDRM yang sgt pantas menyelesaikan kes nie..suatu kejayaan yang harus di banggakan.. dan pada semua yang terbabit, moga hukuman setimpal lah kalian dapat.. ade ak bace dalam artikel nie.. buat same macam mane dorang buat pada mangsa2 sebelum nie.. amacam ade beran?pndapat aku? yeah!! sokong... buat supaya menjadi satu pengajaran pada yang lain..