Wednesday, January 27, 2010

aKu SeKaDar BerBiCarA

Kadang-kadang kita mengharapkan sesuatu
kadang-kadang itu juga lah kita kehilangan sesuatu
Tapi kadang-kadang ada yang kita dapat terima
dan ada pula yang kadang-kadang kite tertanye kenapa?

Kadang-kadang kita tak pernah sangka rezeki yang datang pada kita
kadang-kadang kita tertanye kenapa dua peluang datang pada masa yang sama
dan kadang-kadang tak semua benda perlu difahami oleh semua pihak
dan kadang-kadang semua pihak salah faham dengan apa yang kita cuba buat

Kadang-kadang kita bersahabat
kadang-kadang kite bermusuh
dan kadang-kadang dalam persahabatan kita tersalah faham
kadang-kadang itu juga lah kita saling menyayangi dan menghormati

Tapi kadang-kadang ada sahabat yang sering membantu,
ada pula kadang-kadang sahabat itu hanya tertawa melihat kejatuhan kita
kita sangka mereka adalah terbaik tapi kadang-kadang kita kecewa dengan sikap mereka

Walau beribu kadang-kadang pun dalam hidup kita,
itu adalah roda kehidapan kita,dan itu jugalah corak persahabatan kita
Namun itu tak bermakna kita boleh sering dipermainkan, dipandang rendah,
dan sentiasa diperalatkan.. Seperti kata seorang sarjana
"KADANG-KADANG KITA MENANGIS KERANA TIADA SAHABAT, TETAPI ITU ADALAH LEBIH BAIK KERANA KADANG-KADANG BILA KITA PUNYA SAHABAT MEREKA TIDAK SELALU MENGHORMATI KITA"


p/s; 1)ap yang ak tulis kat atas tue, adalh luahan dr seorang kakak ke atas adiknya...tak de maksud yang lain...
2)ye, mmg ak yang reke kate2 nie..=) sorry klu tak sedap, but ak cube gune pendekatan yang lebik baik
3) Dont underestimate ppl by his/ her performence..

Tuesday, January 26, 2010

*12H2010 * part 1

12Hours....
ada apa dgn 12 Hours nie???

well... itu adalah ms yang sgt terbaik...
terbaik yang macam mane> hah! itu yang ak nak cite...

24 Januari 2010, another one day to remember.. mmg hari2 yang lain adalh hari2 yang perlu di ingati.. tp kali ni sedkit berbeza dr yang lain....sbb nye an ajak kuar yang jauh sket dr kuantan... sbnyer kuar smalam sbb nak amik mukarramah... mule2 plan nak g tgk wayng ngan an.. sbb mlm tue ak dah janji ngan nak bnje die tgk wayang...

esoknye..

len pulak jadinye.. lepas je makan kat depan mega (alif mamak.. ak ngan ke terminal utk beli teket.. selesai je urusan jual beli an ckp

an; yang, kite g cherating nak.. kan hr tue an dah promise nak bawak yang g sane...
aku; ngheee.. ok je..jom lah... nak tgk pntai b..

jadi kami pon ke sane.. otw g sane, an plak suddenly decide nak melawat tmpt die plkn dulu.. ak pon layan je. memandang mase yg sgt pjg... drive punye drive....TETIBE!! an cakap kite g solat kat masjid cherating... an cakap die nak solat kat tmpt nie sbb die rindu ngan kawan2 die..

selesai je solat.. terpancar muke tak sabar an utuk ke kem tersebut...drive laju, tp masih maintain sbb aku ada. (below 100km/j) so dah sampai...


* hmm.. bukan men happy lgi dapat dtg sni..

best gak dgr cite jurulatih plkn..ragam pelatih2... huih roko kat sni mahall.. RM5 sebatang.. tersedak an dgr..tq kepada jurulatih2 yang sudi bawak kami jalan2 satu plkn tue...

ok pas tue.. an cakap ad tmpt suprize nak g before g laut cherating... tertanye2 gak.. ah!! alangkah terharunye, ble an bawak g tmpt penyu..hurag best2 gle.. ak dah lame nak g tmpt nie.. tp parents tak bg.. huhu, tp sbb an yang bawak.. parents ak stuju!!..jom explore gmmbr



*saye dan dia..


er..die mmg sgt gembira ble melayan kerenah sy.. thnx bby.


anak2 ku yang sgt comel.. pnadi dorang nie.. ske tgk dorang berenang2 di kolam



bye2 penyu2.syg penyu...=)

hahaha.. skrg nie.. CHERATING TIME... he budjet nak jpa pakcik kat clubmed.. tp tak jadi..ms tue adlah masa kami berdue.. so org len.. gudbye! kuang3


p/s: sorry terpakse stop.. sbb ad kelas...nnt ak sambong.. bye sume

teChNicAl WrItInG Ku

argh!!!! tertekan ak dgn technical writing nie..
kene wat muvie maker..
huh!,UMP klu dpt bukak u Tube tak pe.. nie kene g laib bru leh bukak..
nway.. tue semua dah lepas (alhamdulillah)
jd nie lah hasil nye....
kuang3

video

Thursday, January 21, 2010

KeMBaLi NorMaL

::alhamdulillah::,
blog ku kembali kepada sperti dulu...
agak sedey bile blog berubah wajah utuk beberape yang lepas...
wee huuuu!!!


::p/s; kalau blog belh kepade normal, knape tak ak??
::

Tuesday, January 19, 2010

AUFA AZAMAN

salam.. weee..
lame ak tak update blog...
huh! skrg nie pelbagai feelings ad..
sedey, marah, happy, rindu...
arghhh!!knape miserable cam nie skali.. huh!

TeTaPi

ak ttp call mama dan abah.
nghee... ye r, dah jauh, jd pendekat nye hanya lah tipon..
td tipon mama.. haha
then lepas tnye khabar sume..
ak pon borak dgn aufa...

AUFA, adalh seorang kanak2 yang berumur 2thun
die anak pada pkcik ak...
die nie sgt2 kelatah,
since die duduk ngan fam ak
jd die mnjdi ank buah kesayngn semua org

paklong(ayah aku) sgt manje kan die, dgn bg je ap je yang die nak...
maklong(mama aku) die menjdi darling no1,dn slalu dilebih dlm sgale segi
alitby(abg2nd)slalu bwak die g jenjln. tyme cuti keje, die akn g mne je die nk g..
mota(abg 1st) org yng tempt die akn pau selaps nenek ak..

ok, berbalik pd ak kol die td..
eh!! lupe, aufa pggl ak bubu, yg mksudnye kakak.. sume kazen ak pggl ak bubu fara,
tp aufa nie die panggil bubu kental
so ikut perbualan aku ngn die

aufa: bubu, aufa tlg mak long. msuk mngkuk dlm kotak
aku: mota kahwin aufa nak jadi ap?
aufa: aufa nak jadi fawer(flower) gurl.. maklong dah beli baju aufa yang
tilat2(lilat2)tue.
aku: wah!, bubu nak jd flower gak ek, mcm aufa
aufa: tak blh lah, bubu kene jd kental gurl....

hahahaha..
ak gelak sakan di cafe...hwahwahwa..
agak kurang ajar di situ..
well tue r die... skrg die dah pndi demand mcm ak kecik dulu2.. nak sume yang barbie n princess.. dan tak bleh blah jelusy nya same dgn ak.. hahahaha...

p/s: i really miss you.. =( nnt bubu balik,
bubu belikn k, pinggan princess tue..

Friday, January 15, 2010

MeNanti sebUaH JaWaPaN!

v Nama saya Farrah Jaffar, saye belajar dekat UMP.
Nama mama saye Azizah, Name ayah saye Jaffar,
Gemok ialah kawan baik saye, dan tembam pule adalah
kesayangan saya.

v Sekarang saya tak leh tido dan ceceme yang truk =( .

v And yet im still LOST! 1st time jadi cam nie, pastue
sy semakin sengal.. kenape ye?

v Sy sbnrnya rindu dekat ibu bapa sy... dan si kecil
aufa azaman =(

Wednesday, January 13, 2010

KeTeRTeKaNaN =(




!!!!GRRRRRRRR!!!!

!!!!knape ak lost!!!!
!!!!huh!!!!

ps; ak tak nak jth lagi... tolong lah... mane sprit nie...
tolong lah datang,, dan ap yang ad dlm dr nie,
tolong lah pergi, jauh dr dalam dr... plz
=(

Wednesday, January 6, 2010

SmaLam....


no matter what happened in these day, this world, i'll love.. love.. love.. love..love.. love... everyone i love... till the day depart us....

Tuesday, January 5, 2010

GaMBaNg WaTerPaRk =)

Weeeeeehuuuuuuuu......


hari ahad hari tue...
hwahwahwahwa
ak an fatin dgn mu,
telah menyebukan diri ke GAMBANG WATERPARK
huhu, mmg best lah, sbb second time waterpark ngan kwan2..
slunye parents tak bg... erk, bese lah, ayah ak mmg tak bg sgt g tmpt cam nie,
eh bukan ak je ek... mukarrmah pon same..
hwahwawha... cik timah (mak mu) tau lepas kitg dah selamat balik dr gambang,

SO,

seawal, jam 9.30 ( awal ke ek?), actually janji ngan an nak g kul 9.00....
argh! tp sbb akk bgun lewat, jdi pegi pon lewat...
mase dlm kete an dah plan macam2 ( men ombak dlu, then g ikan besar, then men sliding)
Huwaaaaaaaaaa.... ak mu ngan fatin xcited gle ble dah dlm kete
dah tak pikir dah lapar ke tak, yang penting sampai dulu....

ble dah sampai.....

kami kete 1st yang parking dlm basement (ad kene mengene ke?),
so, kami bergegas ke lift...
ak mase dlm lift dah lompat2 macam kere sumbang (x sbr2 sbnrnye)
1st2, an g beli teket, mase nie org tak ramai sgt..
lepas je beli teket, akk tue pon pkai kan gelang tue...
dlm gambang nie, cash tak diterima

camne tue ek?

hah, gelang tadi adalh duit korang...
an mintak kami sorg 50, then harga tket adalh 19.90..
baki 30.10 tue adalh duit korang utk dalm waterpark tue
duit tue lah sewe plampung,duet tue gak lah sewe locker dan beli makanan...
kirenye, klu korang bwak 1000 pon, tak de maknenye,
sbb gelang tue adlah duit korang... berhargenye gelang tue ibarat nyawe tue weh....
(gelang kertas je, tp ad nilai tue, klu pkai kat mega ke kat ecm ke, ko rase laku tak?)

Jom ExPlOre!!




Nie CoCo BeaCh! mUle2 men tak best, sbb tak TggI..
but b4 balik main..huh! memmg best... lambung2 ak ngan an... erk, peristiwa best, ad budak tersangkut..ngheee... dak ump gak rasenye...wakakaka cian diorang, lifeguard pon tlg gelak.. hahaha... (pd yang terase maaf ya... =P )





Nie AqUA kIDS pLAY... huh! name je kids.. bile ikan besar tue simbah air... MemAng ngengong pale ak... Cheh, an ckp tak skt.. ak pon tadah muke, ble ikan tue simbah air... Ha! amik ko.. mmg sesdap rebena ak kene... then ad dak ump pon ngengong gak..
cian dorg, asyk terkene ngan an je... ( sorry lg skli)



pas men ombak dan pening dgn ikan yang beso nie

main sliding.. er... best!



hah!, nie besh lah gak.. sampai senget2 c faten.. mu tutp mate..
ak takut tp, cover2 r. wahahahaha... dah ak tenggalam nek sliding
nie...
erk! ak klu g lagi gambang nie, SUMPAH weh ak tak nak nek lg..
1) ak blh plak tersangkut ngan c fatin
2) peh!!! laju gile weh ble turun, siap melambung lg...
tue r, an cakptak nak dgr.. ( bebel an d telingku)

nie Glycier River... erk! river?, ak tanye bende yang wat an gelak besar.. wakakakakakaka ( nie die gelak) .. b, ad lintah tak dlm air nie.. bijak tak ak, tanye dlm kolam ad lintah... da tue ak tanye an, kat pasir td ad ketam ke... (pasir buantan ad ketam? er, an cume =) dan jom yang mandi).. hah! lupe ckp kat river nie best.. sbb ad ombak gak, ombak tggi... ngheeeeeeeee...





nghee... nie ice of journey.. ak engtkn sejuk lah sgt.. hAmpeh... ais kering je... ad penguin comel... penguin tue gemok cgt2...
pendek plak tue ( wah, cam ak tggi sgt!!)..






em.. dats all lah.. permainan die tak byk sgt.. tak macam waterworld dgn sunway lagoon... but at least we enjoy our day... thnx utk hr tue... ngheee.....

p/s: next post.... kawan ku jatuh cinta? dgn dak........ laki lah takkan pompuan... ngheee.. tggu ye... =)

Saturday, January 2, 2010

The FiLe iS MiNE




::Nanti OraNg LaEn MaKaN NaSI ::
::An MaKaN FiLE2 ::

=)

::tHaNx FoR bEiNg So ProtectiVe::


p/s " nghee, perkara diatas hanye saye dan an je yang tau"

Friday, January 1, 2010

WeLCoMe 2010

HaPpY nEw YeAr!!!
Im sure That everbody bz with the all wishes new year
well, smalam ak ngan an kuar..
er, dlm pukul 1 lebey r bertolak dr ump...

hehehehe.... mule2 g mkn..
then all of sudden an ajak g mcd plak..
so, g lah tc..
erk!!!, byk nye roadblock..
kete ngn moto jgn ckp r byk nye
pondan pon same. hahahaha...
kami sempat kcu pondan....
an geli geliman tgk kaum sejenis nye...

pas dah puas kcu pondan...
kitrg g lah tc...
mak aii!!!!!!!!!!! Jam...
penat ak ngn an tggu, jalan sket sket2..
then sampai lah kat mcd drive thru
lepas je beli budak kecik (an) punye bubur , kopi ngn milo,
kitrg pon belah...tgh2 jam mate an sempat lg tgk moto besar
mmg menjadi kegilaan en. mohd. khairul anuar utk tgk moto besar..
jd kami sempat lah tgk moto secare dekat..
even time tue dorg tue nak balik...
mse tue ade satu moto nie dah nak balik
ak plak tercakap, bye2 abang
huh!mamat tue pandang dan senyum serta lambai semula..
ak ap lg duk blkng an lah
takot... an gelak time tue (majuk!)

hmm, mlm tue byk gak xcident...
takut sgt...
yang merempit jgn ckp lah
tp yang teruk tue yang dpn area2 terminal..
moto tue hancusm kete tu roda tercabut...
org tue tak tau lah slemat tau tak..
lepas 1 ad lh stu kemalangan...
dkt dpn sket, ad stu g kmlangan
teruk gak, mat rempit rasenye..
mcm2 gelagat org mlm new year...

p/s; ya allah kau selamat kan lah orang2 yang ak sayang dr bencana yang tak diingini..
lindungilah kedua ibu bapa ku, jauh mereka dari malapeteka, kemalangan jalan raya.. sayangi lah mereka, dan mereka sebaik2 perlindungan..